ممانعت از فارغ التحصیلی فعالین دانشجویی دانشگاه پلی تکنیک

 

دانشجونیوز: سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها با انواع فشارهای مختلف به دانشجویان و ادامه دربند بودن بیش از ۷۰ دانشجو از دانشگاه های مختلف آغاز شده است. در این میان تشکل های مستقل و نیمه مستقل دانشگاه ها یکی پس از دیگری تعطیل شده اند و تعداد زیادی از دانشجویان نیز با محرومیت از تحصیل در مقاطع مختلف از دانشگاه ها کنار گذاشته شده اند.

دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) نیز یکی از دانشگاه‌هایی است که همانند دیگر دانشگاه کشور مورد فشارهای هماهنگ مسئولین کشور قرار داشته است به طوریکه در طی ۱۵ ماه گذشته تعداد زیادی از دانشجویان پلی تکنیک از دانشگاه اخراج شده، یا از تحصیل محروم شده و یا طعم تلخ زندان را چشیده اند.

پس از برگزاری مراسم "روز دانشجو" در ۱۶ آذر ۸۸ و سخنرانی مجید توکلی در پلی تکنیک و برگزاری تجمع اعتراضی در ۲۳ آذر و نیز لغو بسیاری از امتحانات پایان ترم در اعتراض به بازداشت برخی از دانشجویان در حوادث پس از انتخابات (به ویژه در روز عاشورا) دور تازه ای از سرکوب و ایجاد فضای ترس و خفقان با احضارهای فله ای و صدور احکام سنگین محرومیت از تحصیل، اخراج، تبعید به سایر دانشگاهها، تهدید های تلفنی و احضار های غیر قانونی به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات آغاز شد که تعدادی از دانشجویان پس از مراجعه به دفتر پیگیری بازداشت شدند.

 

در حال حاضر مدت احکام حبس صادر شده برای دانشجویان پلی تکنیک (بدون احتساب ایام بازداشت موقت) به بیش از بیست سال می رسد. اسامی برخی از دانشجویانی که اکنون در زندان به سر می برند یا برایشان حکم حبس صادر شده است به شرح زیر می باشد:

 

مجید توکلی (۸/۵ سال حبس- زندان رجایی شهر)
عابد توانچه (
۱ سال حبس- زندان اراک)
محمد یوسف رشیدی (
۱ سال حبس - آزاد به قید وثیقه)
نیما لطیف تجار (
۳ سال حبس- آزاد به قید وثیقه)
محسن غمین (
۲ سال حبس- آزاد به قید وثیقه)
بیتا صمیمی زاد (
۲ سال حبس تعلیقی)
احسان میر سعیدی (جزای نقدی بدل از
۲ سال حبس- آزاد به قید وثیقه)
پدرام رفعتی (
۲ سال حبس- آزاد به قید وثیقه)

 

اما فشار ها به همین جا ختم نمی شود. ریاست انتصابی دانشگاه دکتر علی رضا رهایی با ایجاد موانع غیر قانونی، مانع از فارغ التحصیل شدن بسیاری از فعالین دانشجویی پلی تکنیک شده است. عده ای از این دانشجویان با حکم غیر قانونی کمیسیون موارد خاص دانشگاه (به ریاست دکتر رهایی) از دریافت مدرک کارشناسی محروم شده اند و برای آن ها مدرک معادل کاردانی صادر شده است. عده ای نیز بدون هیچ گونه توضیحی مستقیما از دانشگاه اخراج شده اند. این اقدامات همگی در پوشش قوانین آموزشی و نه انضباطی صورت می پذیرد. نکته ی جالب اینجاست که ریاست دانشگاه در این قبیل موارد حتی به رای کمیسیون موارد خاص وزارت علوم (که بعضا به سود دانشجویان صادر می شود) نیز تمکین نمی کند و در عملی که حتی طبق موازین وزارت علوم دولت فعلی نیز غیر قانونی محسوب می شود از ادامه ی تحصیل دانشجویان ممانعت می کند.

فعالین دانشجویی که از سد این موانع عبور کنند و موفق به اخذ مدرک شوند نیز با مشکلات دیگری درگیر خواهند شد. برای نمونه در کنکور کارشناسی ارشد سال ۸۹، دانشجویانی که حتی سابقه ی احضار به کمیته ی انضباطی دانشگاه را نداشته اند نیز ستاره دار شده و از دریافت کارنامه ی کنکور و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شده اند. گفتنی است محرومیت از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد که در سال های گذشته مختص کنکور دانشگاه های سراسری بود، امسال به کنکور دانشگاه آزاد نیز تسری پیدا کرده است.

در زیر اسامی برخی از دانشجویان ستاره دار دانشگاه پلی تکنیک آماده است:

 

 

آرمان صداقتی (نفت)
امیر جهانگیری (متالورژی)
منصور شاکریان (عمران)
حامد غضنفری (صنایع)
خلیل الرحمان خلیل پور (نساجی)
سمانه نواب (ریاضی)
محمد ‌امین شیرزاد (فناوری اطلاعات)

در ۲ ترم گذشته تعداد زیادی از دانشجویان به کمیته انضباطی احضار شدند که به دلیل حجم بسیار بالای احضارها و احکام صادر شده، جمع آوری اطلاعات دقیق و جامع، کار تقریبا غیر ممکنی می نماید.اما اسامی آن دانشجویانی که در دسترس بود در زیر آورده شده است:

 

- وحید دولت آبادی - ۲ ترم محرومیت از تحصيل
- اردلان صابري -
۲ ترم محرومیت از تحصيل
- انوشیروان زاهدی -
۲ ترم محرومیت از تحصيل
- مصطفی آقاحسینی -
۲ ترم محرومیت از تحصيل
- سعید امینی -
۲ ترم محرومیت از تحصيل
- حسین منصوری -
۲ ترم محرومیت از تحصيل
- مهرداد فرنوش -
۲ ترم محرومیت از تحصيل (یک ترم به حالت تعلیق)
- فرید سیار ایرانی -
۲ ترم محرومیت از تحصيل ( یک ترم به حالت تعليق)
- احسان خیرخواه -
۲ ترم محرومیت از تحصیل (یک ترم به حالت تعلیق)
- زهره خضرایی منش -
۲ ترم محرومیت از تحصیل (یک ترم به حالت تعليق)
- حامد فلاحی -
۲ ترم محرومیت از تحصيل (به حالت تعليق)
- فرزانه شریفی -
۱ ترم محرومیت از تحصیل، لغو دو رشته ای، لغو ارشد مستقیم،
- سامان شاه محمدی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- لیدا محمودی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- آیدا حاجی زاده -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- نادیا فتاحی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- سیاوش اسداللهی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- احمد عزیزی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- صادق حسینی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- نوید گرگین -
۱ ترم محرومیت از تحصيل
- امیر حسینی پرور -
۱ ترم محرومیت از تحصيل(به حالت تعليق)
- حسین رزاقی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل (به حالت تعليق)
- علی عمرانی -
۱ ترم محرومیت از تحصيل(به حالت تعليق)
- فرشته رفیعیان -
۱ ترم محرومیت از تحصيل(به حالت تعليق)
- راحله فیض -
۱ ترم محرومیت از تحصيل(به حالت تعليق)
- میلاد ایران نژاد -
۱ ترم محرومیت از تحصيل(به حالت تعليق)
- ساجده پاسبان -
۱ ترم محرومیت از تحصيل (به حالت تعليق)

 

همچنین در تحولات دیگر دانشگاه پلی تکنیک، در ترم جاری و در پی دستور وزیر علوم، پایگاه های بسیج دانشکده ای بر خلاف ضوابط و مقررات آیین نامه تشکل های دانشجویی دانشگاه آغاز به کار کرده اند که این امر در برخی از دانشکده ها با اعتراض دانشجویان و اساتید مواجه شده است.

هم چنین چندین تن از دختران دانشجو نیز به بهانه بد حجابی، با برخورد بسیار ناشایست و توهین آمیز نیروهای انتظامات و حراست دانشگاه مواجه شده اند. این دانشجویان در مواردی تهدید شده و از ورود به دانشگاه منع شده اند. در چند مورد این دانشجویان به کمیته انضباطی نیز احضار شده اند.

حوادث اخیر دانشکده ی کامپیوتر: تلاش برای اعمال محدودیت های جدید

 

در اقدامی جدید در سایت دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات پلی تکنیک عده ای از نیروهای بسیج اداره این سایت را بر عهده گرفته اند و در اولین اقدام خود، بین میزهای کامپیوتر شیشه های مات نصب کرده اند. دانشجویان و اساتید دانشکده ی کامپیوتر این اقدام را در راستای زمینه سازی برای اعمال تفکیک جنسیتی در دانشگاه ارزیابی می کنند و آن را عملی توهین آمیز و غیر قابل قبول می دانند. در همین راستا اعضای شورای صنفی این دانشکده با نگارش نامه ای اعتراض خود را نسبت به این موضوع اعلام کرده اند و بیش از ۲۰۰ نفر از دانشجویان نیز با امضای این نامه همراهی خود را با شورای صنفی اعلام نموده اند. همچنین روز سه شنبه ۱۳ مهرماه، در حالی که قرار بود مراسم معارفه ی دانشجویان ورودی جدید دانشکده ی کامپیوتر توسط شورای صنفی این دانشکده برگزار شود، در آخرین لحظات، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در عملی غیر قانونی از برگزاری این مراسم جلوگیری کرد. بهروز آرزو در نامه ای خطاب به ریاست دانشکده، شورای صنفی، انجمن علمی و شخص ایشان را به برخورد انضباطی و برکناری تهدید کرد که این اقدام توهین آمیز و خارج از ضوابط بهروز آرزو، اعتراض شدید دانشجویان را در پی داشت.

در آینده ی نزدیک گزارشی از نقش مدیران و مسئولین دانشگاه پلی تکنیک در اعمال فشار و تلاش برای ایجاد فضای خفقان در این دانشگاه منتشر خواهد شد.